30. januar 2018 Have & fritid Est. læsetid 8 min.
Del indlæg

Guide: 5 tips til isolering af vinduer med isoleringsbånd

Utætte vinduer kan få din varmeregning til at stige med op til 20 %. Derfor er det en god idé at isolere og tætne vinduerne. Hos Johannes Fog står vi klar til at hjælpe dig på vej med materialerne og den ekspertise og vejledning, du skal bruge.

Kulden slipper nemt igennem utætte vinduer. Og til vinter betyder det højere varmeregninger, fordi dine radiatorer skal på unødvendigt overarbejde. Men det er der råd for. Tætning eller isolering af vinduer behøver nemlig slet ikke være så besværligt.

Du kan selv isolere dine vinduer med isoleringstape

Det er ikke svært at isolere dine vinduer, hvis de er utætte. Det er heller ikke dyrt at fikse, i forhold til hvad det koster dig at fyre og kompensere for den tabte varme. Det koster dig nogle få materialer og lidt af din tid. Én af de løsninger, du kan bruge, er isoleringsbånd eller isoleringstape.

Her beskriver vi en måde at isolere eller tætne dine vinduer på.

  1. Giv beslag og hængsler et grundigt eftersyn

Sidder hængslerne og beslagene skævt? I så fald kan det betyde, at det er bedre for dig, hvis du skifter hele vinduet. Sidder hængslerne løst? Så kan det være en god idé at stramme dem eller skrue dem rigtigt fast. Løse hængsler kan nemlig ofte få et vindue til at gå skævt i – og dermed er de også en årsag til utætte vinduer.

  1. Se karmen og rammen efter med en lommelygte

Tjek nøje efter, om du finder utætheder i form af sprækker eller revner i vindueskarmen eller i rammen. Med en lommelygte kan du komme helt tæt på og finde selv de mindste sprækker. Det er en god idé at afmærke sprækkerne og revnerne – eventuelt med et stykke tape, så du kan genfinde utæthederne.

  1. Gør vindueskarme og vinduesrammerne rene med sæbespåner

Gør vinduernes rammer og karme rene med en svamp. Bland sæbespåner op i varmt vand, tør karme og rammen af, og tør til sidst af med en tør klud. Lad det tørre.

  1. Isolér med isoleringsbånd

Når du skal isolere, skal du vælge metode og materiale efter utæthederne. Hvis der er tale om små revner, kan du komme rigtig langt med isoleringsbånd. Hvis de steder, der er utætte, er større, må du ty til andre løsninger.

  1. Kom godt i gang med isoleringsbånd fra Tesa

Tesa er en førende producent af selvklæbende produkter, for eksempel isoleringsbånd og tætningslister. Det er ikke dyrt at isolere og tætne med isoleringsbånd, og det er forholdsvis nemt at gøre.

Hvis du ender med at isolere med bånd, er det vigtigt, at du gør godt rent inden med sæbe og vand, og at du har en god hobbykniv, som du kan skære båndet til med, så det passer til dine vinduer.

Køb alt til isolering af vinduer online hos Johannesfog.dk

Hos Johannes Fog får du altid kompetent rådgivning til dit byggeprojekt – også når det kommer til isolering af vinduer. Vi hjælper dig med at få overblik og at komme i mål med den bedste løsning.

Vi deler gerne ud af vores knowhow, og vi vejleder dig i alt fra valg af materialer til praktisk udførelse af alle slags opgaver. Tag et kig i vores tilbudsavis eller i nyhedsbrevet  og få en god start på dit gør-det-selv-projekt.

Del indlæg