30. januar 2018 Have & fritid Est. læsetid 8 min.
Del indlæg

Guide: 4 trin til isolering af vinduer med tætningslister

Utætte vinduer kan få din varmeregning til at stige med op til 20 %. Kulden slipper nemlig nemt igennem utætte vinduer. Det kan resultere i højere varmeregninger, fordi dine radiatorer skal på unødvendigt overarbejde. Ved at isolere og tætne dine vinduer kan du derfor skrue lidt ned for varmen og samtidig spare på varmeregningen. Og det er ikke så besværligt at gøre selv.

Du kan selv isolere dine vinduer med tætningslister

Det er forholdsvist nemt at isolere vinduerne selv. Og så koster det ikke en formue – slet ikke sammenlignet med, hvad du sparer på varmeregningen. Du kan isolere vinduerne med tætningslister. Her guider vi dig igennem, så du kan få tætte vinduer.

 1. Giv beslag og hængsler et grundigt eftersyn
  Sidder hængslerne og beslagene skævt? I så fald kan det betyde, at det er bedre for dig, hvis du skifter hele vinduet. Sidder hængslerne løst? Så kan det være en god idé at stramme dem eller skrue dem rigtigt fast. Løse hængsler kan nemlig ofte få et vindue til at gå skævt i – og dermed er de også en årsag til utætte vinduer.
 2. Se karmen og rammen efter med en lommelygte
  Tjek nøje efter, om du finder utætheder i form af sprækker eller revner i vindueskarmen eller i rammen. Med en lommelygte kan du komme helt tæt på og finde selv de mindste sprækker. Det er en god idé at afmærke sprækkerne og revnerne – eventuelt med et stykke tape, så du kan genfinde utæthederne.
 3. Rengør vindueskarme og vinduesrammerne med sæbespåner
  Rengør vinduernes rammer og karme med en svamp. Bland sæbespåner op i varmt vand, tør karme og rammen af, og tør til sidst af med en tør klud. Lad det tørre, inden du fortsætter med næste trin.
 4. Isolér med tætningslister
  Hvis der er tale om små sprækker, kan du komme rigtig langt med tætningslister. Listerne monteres let i sprækkerne med den selvklæbende tape, så du slipper for at bruge søm eller skruer.

Kom godt i gang med tætningslister fra Tesa

Tesa er en førende producent af selvklæbende produkter, for eksempel tætningslister.

Køb alt til isolering af vinduer online hos johannesfog.dk

Hos Fog får du altid kompetent rådgivning til dit byggeprojekt – også når det kommer til isolering af vinduer. Vi hjælper dig med at få overblik og at komme i mål med den bedste løsning.

Vi deler gerne ud af vores knowhow, og vi vejleder dig i alt fra valg af materialer til praktisk udførelse af alle slags opgaver. Tag et kig i vores aviser og magasiner eller tilmeld dig nyhedsbrevet og få en god start på dit gør det selv-projekt.

Del indlæg