14. december 2017 Boligindretning Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

QUIZ: Hvor godt kender du Royal Copenhagen, f.eks. Royal Copenhagens brudgaranti?

Hvor godt kender du Royal Copenhagen – den internationale klassiker med det ikoniske, musselmalede design i blå og de bundsolide danske rødder?

I dette blogindlæg tager vi dig med på en quiz om Royal Copenhagen.

I Fog Bolig & Designhus har vi et stort og smukt udvalg af produkter fra Royal Copenhagen. Det er alt fra tallerkner, skåle, tekopper, krus og kander til æggebægre, vaser og fyrfadsstage. Der er noget til enhver smag – og noget til ethvert behov og enhver lejlighed.

Alle svarene spørgsmålene kan du læse længere nede.

Her får du de 5 quizspørgsmål

  1. Hvornår blev Royal Copenhagen grundlagt?
  2. Hvor bliver Royal Copenhagen produceret?
  3. Hvor bliver Royal Copenhagen malet?
  4. Hvad er Royal Copenhagens brudgaranti?
  5. Hvordan ser man, om Royal Copenhagen er 2. sortering?

 

Bag om Royal Copenhagen

Royal Copenhagen er noget af det mest eftertragtede og eksklusive porcelæn i Danmark. Det klassiske musselmalede service i blå har en lang og spændende historie bag sig. I dag findes det i hele verden, bl.a. Europa, Asien og USA, og bliver stadig håndmalet af de teknisk dygtigste håndværkere, som brænder for det  blå.

Selvom det er et gammelt brand, følger det med tiden –  selv de allerældste mønstre bliver købt i dag. Royal Copenhagen kombinerer det gamle og det nye, det traditionelle og det moderne – og det gør produkterne tidløse.

Og nu til svarene …

Her kommer svarene på de fem quizspørgsmål.

1. Hvornår blev Royal Copenhagen grundlagt?

Den kongelige Porcelainsfabrik blev grundlagt i 1775 i Købmagergade i København på foranledning af enkedronning Juliane Marie. Denne fabrik skulle senere blive til Royal Copenhagen.

Det karakteristiske logo – de tre blå bølger – skal symbolisere Danmarks tre store vandveje: Storebælt, Lillebælt og Øresund

2. Hvor bliver Royal Copenhagen produceret?

Inden for en årrække er Royal Copenhagen blevet produceret i Thailand. Lidt efter lidt er produktionen blevet flyttet til firmaets fabrik 80 km uden for Bangkok, og i dag sker hele produktionen i Thailand (med undtagelse af Flora Danica).

Selvom produktionen er i Thailand, er håndværket stadig ”dansk”. Idé- og produktudvikling, design samt administration og marketing sker i Danmark.

3. Hvor bliver Royal Copenhagen malet?

Alle Royal Copenhagen-produkter bliver håndmalet i Thailand på en fabrik et stykke uden for Bangkok (bortset fra Flora Danica-produkter).

Det er vigtigt at huske på, at malerarbejdet skal overholde samme kvalitetskrav og -kontrol, som da produktionen lå i Danmark.

4. Hvor længe varer Royal Copenhagens brudgaranti?

Med Royal Copenhagens brudgaranti kan du få en ny vare, hvis du indleverer et garantibevis, en original købskvittering og skårene fra varen.

Brudgarantien varer i 24 måneder fra den dag, du har købt varen.
Brudgarantien er gældende for 1.-sorteringsvarer og alle stelserier, som er købt i butikker, der er en del af ordningen for brudgarantien.

5. Hvordan ser man, om Royal Copenhagen er 2. sortering?

Når Royal Copenhagen sorterer fra til 2. sortering, er det typisk, fordi der er små fejl – skævheder, uregelmæssigheder eller mindre pletter – som ikke nødvendigvis er tydelige.

Det er aldrig fejl, der går ud over brugen af produktet – fx en skævhed, der gør, at en tallerken vipper.

For at se, om et produkt er 2. sortering, skal du kigge på logoet, hvor der står ”ROYAL COPENHAGEN. HANDPAINTED SINCE 1775”. I de tre karakteristiske bølger under teksten vil der være en rids i glasuren.

Køb Royal Copenhagen online hos Johannesfog.dk

I Fog Bolig & Designhus har vi alt i Royal Copenhagen – tallerkener, skåle, tekopper, krus, kander, asietter, fade, æggebægre, vaser, fyrfadsstager, smørkrukker og saucebåde. Der er noget til enhver smag – og noget til ethvert behov og enhver lejlighed.

Vidste du godt, vi har en tilbudsavis?. I Johannes Fogs tilbudsavis finder du de mest populære og prisstærke produkter.

Hvis du har spørgsmål, må du altid gerne ringe til os på 45 26 63 00 eller skrive til os på Spørg Fog. Vi er som altid klar til at rådgive og vejlede dig i alle slags projekter.

Del indlæg