14. december 2017 Boligindretning Est. læsetid 5 min.
Del indlæg

QUIZ: Hvor godt kender du Royal Copenhagen, f.eks. Royal Copenhagens brudgaranti?

Hvor godt kender du Royal Copenhagen – den internationale klassiker med det ikoniske, musselmalede design i blå og de bundsolide danske rødder?

I dette blogindlæg tager vi dig med på en quiz om Royal Copenhagen.

Alle svarene spørgsmålene kan du læse længere nede.

Her får du de 5 quizspørgsmål

  1. Hvornår blev Royal Copenhagen grundlagt?
  2. Hvor bliver Royal Copenhagen produceret?
  3. Hvor bliver Royal Copenhagen malet?
  4. Hvad er Royal Copenhagens brudgaranti?
  5. Hvordan ser man, om Royal Copenhagen er 2. sortering?

 

Bag om Royal Copenhagen

Royal Copenhagen er noget af det mest eftertragtede og eksklusive porcelæn i Danmark. Det klassiske musselmalede service i blå har en lang og spændende historie bag sig. I dag findes det i hele verden, bl.a. Europa, Asien og USA, og bliver stadig håndmalet af de teknisk dygtigste håndværkere, som brænder for det blå.

Selvom det er et gammelt brand, følger det med tiden –  selv de allerældste mønstre bliver købt i dag. Royal Copenhagen kombinerer det gamle og det nye, det traditionelle og det moderne – og det gør produkterne tidløse.

Og nu til svarene …

Her kommer svarene på de fem quizspørgsmål.

1. Hvornår blev Royal Copenhagen grundlagt?

Den kongelige Porcelænsfabrik blev grundlagt i 1775 i Købmagergade i København på foranledning af enkedronning Juliane Marie. Denne fabrik skulle senere blive til Royal Copenhagen.

Det karakteristiske logo – de tre blå bølger – skal symbolisere Danmarks tre store vandveje: Storebælt, Lillebælt og Øresund

2. Hvor bliver Royal Copenhagen produceret?

Inden for en årrække er Royal Copenhagen blevet produceret i Thailand. Lidt efter lidt er produktionen blevet flyttet til firmaets fabrik 80 km uden for Bangkok, og i dag sker hele produktionen i Thailand (med undtagelse af Flora Danica).

Selvom produktionen er i Thailand, er håndværket stadig ”dansk”. Idé- og produktudvikling, design samt administration og marketing sker i Danmark.

3. Hvor bliver Royal Copenhagen malet?

Alle Royal Copenhagen-produkter bliver håndmalet i Thailand på en fabrik et stykke uden for Bangkok (bortset fra Flora Danica-produkter).

Det er vigtigt at huske på, at malerarbejdet skal overholde samme kvalitetskrav og -kontrol, som da produktionen lå i Danmark.

4. Hvor længe varer Royal Copenhagens brudgaranti?

Med Royal Copenhagen brudgaranti kan du modtage et nyt, tilsvarende produkt uden beregning ved brud eller skår. For at være dækket af brudgaranti, skal du registrere dine produkter senest 90 dage fra købsdatoen på https://www.royalcopenhagen.com/da-dk/brudgaranti.

5. Hvordan ser man, om Royal Copenhagen er 2. sortering?

Når Royal Copenhagen sorterer fra til 2. sortering, er det typisk, fordi der er små fejl – skævheder, uregelmæssigheder eller mindre pletter – som ikke nødvendigvis er tydelige.

Det er aldrig fejl, der går ud over brugen af produktet – fx en skævhed, der gør, at en tallerken vipper.

For at se, om et produkt er 2. sortering, skal du kigge på logoet, hvor der står ”ROYAL COPENHAGEN. HANDPAINTED SINCE 1775”. I de tre karakteristiske bølger under teksten vil der være en rids i glasuren.

Del indlæg